Goede Doelen

Welke goede doelen steun je door deelname aan de Rotary Santa Run Hillegom 2019?

Alle Rotary Santa Run’s in Nederland steunen de Nierstichting ten behoeve van de kunstnier.

Hiernaast hebben de Rotary Club Lisse-Bollenstreek, Rotary Club Hillegom-Lisse & Rotaract Bollenstreek gekozen voor twee lokale goede doelen.

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om de klanten van voldoende voedsel te kunnen voorzien, werken Voedselbanken samen met bedrijven, instellingen (o.a. kerken, scholen en serviceclubs), overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat de ergste armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.
 Zelfredzaamheid van onze klanten blijft een doel.  Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn. Daarom werken we samen met lokale organisaties om onze klanten  om weer op eigen benen te kunnen laten staan. Iedereen die werkt voor de voedselbank, doet dit volledig onbetaalde als vrijwilliger.